Política 29/01/2020

Un regidor de Vox denuncia Jorge Campos per haver-lo expulsat "unilateralment" del partit

Miguel Ángel Estarás diu que tot va començar quan va sol·licitar informació sobre els comptes de la formació

K. O.
2 min
El president de VOX Balears, Jorge Campos a l'acte central de campanya del 28-A

PalmaMiguel Ángel Estarás, regidor a Marratxí per Actúa Balears, la formació que es va presentar en coalició amb Vox a les darreres eleccions municipals, ha iniciat diverses actuacions judicials contra el líder de la formació a les Illes, Jorge Campos, perquè, segons expliquen els advocats de l'afiliat, el va expulsar de manera "unilateral" de la formació. De moment, però, continua com a regidor perquè el partit no ha presentat la documentació necessària. Fonts del partit d'extrema dreta han explicat a l'ARA Balears que el regidor va ser expulsat per "diferències polítiques" i perquè en l'àmbit municipal cal "picar pedra" i s'exigeix compromís i una dedicació completa.

Els advocats d'Estarás, Teresa de las Heras i Adolfo Fernández, han explicat que el regidor va demanar documentació sobre els comptes de la formació sense èxit, i que per aquesta raó va ser expulsat, cosa que vulnera "drets constitucionals" i va en contra dels estatuts del partit. El reglament intern estableix, segons els advocats, la creació d'un comitè perquè qualsevol afiliat es pugui defensar i fer al·legacions. Campos, però, en va informar Estarás a través d'un correu electrònic en què l'acusava de "delictes de calúmnia, amenaces, injúria i estafa". El denunciant, en canvi, ho nega, i diu que l'expulsió es va produir perquè va demanar informació sobre els comptes de la formació d'extrema dreta.

Cal recordar que la primera persona que va parlar de "confusió" en els comptes del partit va ser l'extresorera Nuria Díez, i, poc després, l'exdiputada al Congrés espanyol per Vox Balears Malena Contestí va deixar Actúa Balears assegurant "suposades irregularitats" sobre la forma de pagament als membres de la direcció.

Els advocats també comenten que han demanat documentació perquè Campos demostri la seva condició com a president de Vox Balears, perquè, segons de las Heras i Fernández, és un partit que jurídicament no existeix. D'altra banda, han sol·licitat que es faci una acta de conciliació que enviaran a Campos demanant disculpes pel contingut del correu electrònic. Si no ho fa, interposaran una querella.

De las Heras i Fernández també han anunciat que s'està estudiant una altra acció jurídica perquè en el ple de l'Ajuntament de Marratxí es va presentar una moció suposadament falsificada amb la firma d'Estarás perquè ell desconeixia la iniciativa.

stats