Política 08/07/2019

Vox continua la seva batalla contra la posidònia i carrega contra el conseller de Medi Ambient

Miquel Mir acusa d'"ignorant" Jorge Campos després que aquest hagi demanat la retirada de les "algues" de la platja de la Ràpita

Ara Balears
2 min
El líder de Vox, Jorge Campos, ha carregat contra la presència de posidònia a Sa Ràpita.

PalmaVox continua endavant amb la seva batalla contra la posidònia. El diputat de la formació d'extrema dreta, Jorge Campos, ha publicat aquest dilluns un vídeo a les xarxes socials criticant l'estat de la platja de la Ràpita a causa de la posidònia. Campos també ha carregat contra el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha atribuït les crítiques a la presència d'algues a la platja per part del líder de Vox a la seva "ignorància". El diputat d'extrema dreta ha acusat Mir i el Govern de respondre amb "tergiversacions i falsedats".

"Hem trobat la platja feta un autèntic fangar", ha dit Campos al vídeo, on surt acompanyat de la també diputada Idoia Ribas. "Per entrar a l'aigua t'has d'omplir d'algues fins al genoll, i això està afectant el sector turístic", ha afegit Campos, qui després ha escenificat les dificultats de caminar per les algues.

Si la resposta de Mir no s'ha fet esperar, la rèplica de Campos també ha estat gairebé immediata, i després s'ha traduït en un comunicat en què el líder d'extrema dreta ha reiterat els seus atacs a les xarxes. "De medi ambient sé alguna cosa, que vostè en sàpiga és una cosa que no tenc tan clara", ha dit Campos a Miquel Mir. "Davant l'evidència que el seu Govern s'està carregant les platges, el medi ambient en general i el turisme, del qual vivim tots, només pot respondre amb tergiversacions i falsedats", ha afegit.

Segons Campos, la presència de posidònia a l'arena de les platges provoca la presència de mosquits i "males olors per la descomposició orgànica". La solució és, segons el líder de Vox, traslladar la posidònia a "una altra zona on no produeixi un impacte negatiu per al turisme" i "restituir-la una vegada finalitzada la temporada".

Aquesta no és la primera vegada que Jorge Campos declara la guerra a la posidònia. L'abril passat ja va anunciar que, en cas que la formació d'extrema dreta governàs, derogarien el decret de posidònia promulgat per la Conselleria de Medi Ambient, al capdavant de la qual hi havia Vicenç Vidal. De fet, l'exconseller lamentà públicament l'anunci de Vox.

stats