Política 09/06/2020

Vox bloqueja al Senat una declaració institucional antiracista proposada per MÉS

Vicenç Vidal equipara el partit d'extrema dreta amb els governs de Trump, Bolsonaro i Orban

Ara Balears
2 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, vicenç Vidal

PalmaVox ha bloquejat aquest dimarts al Senat la declaració institucional de suport al moviment Black Lives Matter per a la fi de la discriminació racial que havia impulsat Esquerra Confederal, el grup de la Cambra Alta on s'integra el senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal. Per a Vidal, que és portaveu d'Esquerra Confederal, resulta "vergonyós que en una situació global tan preocupant per a l'equitat i la igualtat, Vox sigui incapaç de secundar una declaració bàsica en defensa dels drets humans més elementals".

En aquest sentit, el senador mallorquí ha considerat que "aquesta posició equipara Vox amb les ultradretes racistes i negacionistes, oposades a la democràcia, de Trump, Bolsonaro i Orban". "En el bàndol de la democràcia i dels qui defensam els drets socials guanyats a pols per molts anys de lluites d'emancipació, ens cal tenir clar qui tenim davant: un partit hereu del feixisme, la ideologia més contrària a la humanitat que el món ha conegut", ha afegit Vidal.

Pel que fa a la declaració bloquejada pel partit d'extrema dreta, el text deixa palès que "el racisme continua marcant la història actual dels Estats Units". "Recentment hem hagut de lamentar un nou cas de violència policial contra persones negres. La mort de George Floyd ha estat un episodi més dels elevats nivells de violència i discriminació que pateixen la ciutadania afroamericana i la resta d'ètnies que componen la societat estatunidenca", diu.

"Des del Senat vivim amb preocupació aquesta violència contra la població negra i migrant que ha fet que milers de manifestants s'hagin llançat als carrers de més de 140 ciutats demanant la fi del racisme", afegeix la declaració, mitjançant la qual la Cambra Alta s'hauria sumat públicament al moviment per posar fi al racisme als Estats Units.

stats