Política 27/06/2019

Vox presenta una querella criminal contra Zapatero per "col·laboració amb organització terrorista"

El partit d'ultradreta no participarà en l'homenatge a les víctimes del terrorisme al Congrés

Germán Aranda
1 min
Vox presenta una querella criminal contra Zapatero per "col·laboració amb organització terrorista"

MadridEl partit d'ultradreta Vox ha presentat aquest matí una querella criminal contra l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero per "col·laboració amb organització terrorista" arran del coneixement de les actes de negociació amb la banda terrorista. El seu partit, a més, no participarà en l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme que se celebrarà avui a la sala de plens del Congrés.

Ho ha anunciat aquest dimecres el líder de la formació, Santiago Abascal, en una compareixença al Congrés en la qual no ha volgut fer declaracions sobre l'estat de les negociacions del seu partit per entrar al govern de la Comunitat de Madrid. Sobre una hipotètica possibilitat que Vox s'abstingui per facilitar una investidura de Sánchez, ha al·ludit a la denúncia: "Tinguin en compte que estem relacionant el PSOE amb una banda terrorista. No hi ha cap opció que ens abstinguem".

Preguntat per si el partit es plantejava denunciar José Maria Aznar, que també va negociar amb ETA, Abascal no ha fet comentaris sobre l'expresident popular i s'ha limitat a insistir que el PSOE "va avisar ETA d'operacions policials" i "la influència que va tenir un jutge espanyol per a l'aplicació de la doctrina Parot" al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

stats