Política 25/09/2019

Vox, Cs i el PP donen suport a Pilar Costa per la polèmica del català

Els partits de la dreta tornen a reclamar que la llengua pròpia sigui només un mèrit per accedir a qualsevol càrrec de la funció pública

Maria Llull
2 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa

Vox, Ciutadans i el PP han donat el seu suport a la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, per la polèmica generada perquè el català només sigui un mèrit a les bases de la nova convocatòria per al càrrec de director de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB).

Representants dels tres partits de la dreta han aprofitat també per tornar a reclamar que la llengua pròpia sigui només un mèrit per accedir a qualsevol lloc de treball de la funció pública durant la seva compareixença després de la junta de portaveus parlamentaris d'aquest dimecres.

"Vox dona tot el seu suport a la consellera", ha manifestat el diputat del partit d'extrema dreta Sergio Rodríguez. "Ens felicitam perquè el català es consideri un mèrit, perquè és el que sempre hem defensat, i caldria fer-ho extensiu a totes les places de funcionari", ha afegit.

Per part de Ciutadans, la diputada Patricia Guasp ha manifestat l'acord del partit taronja perquè "el català sigui només un mèrit" i ha anunciat que demanaran a Pilar Costa al Parlament "quins criteris l'han duit a modificar les bases de la convocatòria".

El portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha reiterat que "el català ha de ser un mèrit en els llocs de l'Administració pública". Malgrat que Costa ha donat "la benvinguda al PSIB", s'ha mostrat sorprès perquè "s'eximeixi els càrrecs de confiança" del requisit del català.

Per part del PSIB, la portaveu parlamentària Sílvia Cano ha justificat la decisió de canviar les bases al·legant que el càrrec "reuneix els requisits legals". "No es requereix un nivell específic de català", ha assenyalat.

La Conselleria de Presidència respon en castellà

Presidència ha defensat el mateix argument. La Conselleria ha respost en castellà a la pregunta de l'ARA Balears sobre la polèmica, i ha indicat que les bases compleixen els estatuts de l'ICIB que es varen redactar l'anterior legislatura. "No se exige ningún nivel de catalán para acceder al cargo", assenyalen fonts de la Conselleria.

stats