Política 30/01/2019

Vox suspèn el comitè de Menorca després de presentar-lo públicament i diu que no estava autoritzat

És la segona caiguda de la cúpula del partit a l'illa en només 13 dies

Iván Martín
1 min
Jorge Campos va agrair la passa endavant que donaven els membres del Comitè Insular que ara han estat desautoritzats.

MaóActúa-Vox Balears ha suspès el Comitè de Menorca, a petició de la direcció estatal de Vox, després d'assegurar que la creació d'aquest òrgan de govern intern no estava autoritzada. Així ho anuncià anit a través de les xarxes socials el que va ser presentat el 16 de gener com a president del partit de Santiago Abascal a Menorca, Diego Pons, en un acte al qual va assistir el líder d'Actúa-Vox Balears, Jorge Campos.

Diego Pons penjà l'àudio que la membre de l'executiva regional Montse Amat va enviar al coordinador insular de Vox, Sem Seguí. En aquest, Amat explica que "no es poden publicar comptes privats (per fer donacions), m'han telefonat des de Madrid per demanar-me què nassos era aquest compte, això és motiu d'expulsió directa. No es pot demanar diners per a comptes privats, està prohibidíssim". D'altra banda, Amat continua el seu relat: "El comitè regional no autoritza la creació de cap comitè ni de cap junta gestora. He parlat amb Diego Pons i li he dit que, per la nostra part, està fora. Ell es va donar de baixa d'Actúa i d'alta de Vox, i, per tant, és un militant de base. A partir d'aquest moment, el comitè de Menorca no existeix, queda suspès. En crearem un de nou, què hi farem. Tornes a ser coordinador de Vox i allà et quedes, no hi ha ningú més".

És la segona caiguda de la cúpula de Vox a Menorca en només 13 dies, ja que el primer líder de la formació, Dionisio Tobajas, també abandonà el projecte per passar-se al Partido Liberal Español. La decisió de Vox de desacreditar Diego Pons com a president també el deixa fora de la cursa electoral a l'Ajuntament de Ciutadella.

stats