Política 24/04/2018

Volem Sant Lluís valora si ha de retirar les àrees de gestió als regidors del PSOE i El Pi

Tot i que el més probable és que el partit que encapçala Montse Morlà decideixi prescindir de la resta de les formacions que formen l'equip de govern, s'han agafat uns dies per prendre una decisió

Iván Martín
2 min
La decisió més important de Montse Morlà i el seu equip de feina es prendrà aquesta setmana.

Sant LluísVolem Sant Lluís decidirà aquesta setmana si revoca o no les àrees de govern que ostenten en aquests moments els seus companys d'equip a l'Ajuntament de Sant Lluís. En concret, són dos regidors del PSOE i un de Proposta per les Illes. L'únic motiu és la desconfiança dels integrants de Volem en la resta d'equip, una situació que s'agreujà quan els socialistes varen demanar, a través dels mitjans de comunicació, explicacions per una factura d'un dinar que de 156 euros en la qual havia participat la batlessa, Montse Morlà. Cal recordar que Morlà va oferir tots els detalls d'un dinar per a cinc persones, i no dues, com en un principi denuncià el PSOE.

La batlessa no ha pogut passar pàgina d'aquest capítol que considera una "deslleialtat i infidelitat cap a l'equip de govern. Ho varen fer per darrere i sense esperar les corresponents explicacions. Durant aquest mes hem estat valorant totes les opcions i conversant amb el PSOE per conèixer si aquesta línia era la que calia esperar d'ells en aquest any que resta per a les eleccions. Els socialistes no tenen la intenció de dimitir i el més lògic és revocar les àrees de gestió".

De tota manera, Montse Morlà deixa clar que la decisió final "no està presa però reconec que hi ha moltes opcions d'acabar revocant les àrees de govern i intentar, si ens deixen, governar en minoria fins a les eleccions. Els pròxims dies ens pronunciarem". Reconduir la situació entre Volem Sant Lluís, el PSOE i El Pi és molt complicat, tot i que des de la cúpula socialista insular s'intenta evitar el trencament del pacte de govern.

L'Ajuntament de Sant Lluís està governat per quatre regidors de Volem, dos del PSOE i un d'El Pi. El Partit Popular en té sis. Si els populars presentassin una moció de censura, el regidor de Proposta per les Illes, Llorenç Carretero, podria facilitar la batlia al candidat conservador, Cristóbal Coll, un possible escenari que Montse Morlà veuria amb indiferència: "Que facin el que vulguin, això no ho puc controlar. Si volen fer una moció de censura i la tiren endavant, tornaré a treballar a l'escola pública amb la cara ben alta i amb dignitat. Les traïcions, fins a cert punt, les pots aguantar, però no cada dos per tres".

stats