Política 22/07/2020

Vidal reclama als ministeris que els esborranys de pressupostos "tinguin en compte les Illes des del minut zero"

El senador autonòmic afirma que el PSIB i Podem "estan en l'obligació de pressionar el govern espanyol en aquests moments inicials"

Ara Balears
2 min
Vicenç Vidal durant la intervenció. / MÉS PER MALLORCA

PalmaEl senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha recordat aquest dimecres que, "segons el Butlletí Oficial de l'Estat", d'aquí a una setmana exacta és la data límit perquè els ministeris enviïn els primers esbossos dels Pressupostos Generals de l'Estat a la ministra Maria Jesús Montero. En aquest sentit, l'ecosobiranista ha reivindicat "que la situació dramàtica en què prest es trobaran les Balears i el seu teixit socioeconòmic necessiten uns pressupostos adaptats a la seva necessitat". Vidal ha assenyalat que "si es vol revertir el nostre infrafinançament històric, l'executiu estatal ha de començar a fer passes a partir d'ara mateix".

Segons el senador autonòmic, "a partir d'aquest precís moment tots els actors polítics de les Illes han de començar a fer pressió als ministeris i organismes estatals perquè en les seves propostes inicials per als pressupostos ja hi incloguin qüestions concretes per a l'Arxipèlag". Vidal ha emfasitzat que "el PSIB i Podem estan en l'obligació de pressionar el govern espanyol en aquests moments inicials".

L'ecosobiranista ha exposat que "les prioritats per compensar el fet d'estar des de sempre a la cua en inversions territorials" són "la compensació del transport de mercaderies, un descompte aeri i marítim efectiu, el reforç de depuradores i infraestructures hidràuliques, un conveni de ferrocarrils just i el REIB".

Per altra banda, Vidal s'ha volgut referir, també, al fet que "les Balears, com a territori especialment afectat per la crisi del coronavirus", no pot veure "com el pla de xoc europeu de reconstrucció passa de llarg, com tantes altres vegades".

De la mateixa manera ha recordat que a l'ordre ministerial del passat dia 15, Montero donava el tret de sortida d'un procés de pressupostos que "serà llarg i complicat" i que "dia 29, amb els esborranys presentats pels ministeris, és la primera etapa que marcarà un bon o un mal inici per a les Illes en la cursa pressupostària del 2021".

stats