Política 09/07/2020

Vicenç Vidal presenta una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana al Senat

El senador de MÉS per Mallorca, que ha tingut el suport de Compromís, Comuns, ERC i Junts, ha lamentat l'absència del PSIB i dels socialistes catalans i valencians

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha presentat una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana al Senat amb el suport dels senadors catalanoparlants del seu grup a la cambra, Esquerra Confederal (Compromís, Comuns, ERC i Junts). El partit ecosobiranista ha assenyalat que el text està basat en una proposta que els feu arribar la Plataforma per la Llengua.

La moció demana que l'Estat "reconegui i assumeixi la unitat de la llengua catalana". Així, segons Vidal, "es reclama també que s'acabi qualsevol impediment administratiu, tècnic o social que actualment impedeix que els ciutadans de comunitats autònomes on el català és oficial puguin viure plenament en aquesta llengua; i el respecte de la normativa europea sobre plurilingüisme".

El senador per MÉS per Mallorca s'ha congratulat que "la defensa dels drets lingüístics vagi endavant", al mateix temps que ha lamentat "el no-suport al text de la moció per part del PSIB, el PSPV i el PSC i, especialment, de senadors socialistes de les Illes, com Cosme Bonet i Susanna Moll", que ha qualificat de "poc seriós i contradictori amb la tradició històrica del socialisme balear".

stats