Política 19/06/2020

Vicenç Vidal demana que "cessin els atacs de l'Estat als drets lingüístics dels catalanoparlants"

El senador ha fet una crida als senadors de les Balears, el País Valencià, Catalunya i Aragó a secundar una moció conjunta

Ara Balears
2 min
Vicenç Vidal al Senat

PalmaEl senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha fet una crida aquest divendres als senadors de les Illes Balears, el País Valencià, Catalunya i Aragó a "unir-se i secundar una moció conjunta reclamant que cessin els atacs de l'Estat a la unitat de la llengua i als drets lingüístics dels catalanoparlants", segons ha expressat.

La proposta del senador arriba dies després de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix al País Valencià dirigir-se en català a Catalunya i a les Illes Balears per comunicar-s'hi institucionalment, i obliga els tres governs a fer-ho en castellà. Aquesta decisió és, per a l'ecosobiranista, "d'extrema necessitat, atesa la constatació que el 2020, a quaranta anys de 'règim autonòmic', continuen els atacs des de l'Administració central de l'Estat als drets lingüístics dels parlants de català".

Vidal considera que "és una abominació antinatural i anticientífica que l'Estat continuï boicotejant la relació entre els territoris de parla catalana i torpedejant la normalització que correspon a una comunitat lingüística històricament malmenada com la nostra". El senador ha explicat que la moció que presentarà es basa "en una proposta que la Plataforma per la Llengua va fer a diversos agents socials i polítics del país i que prèviament serà consensuada amb tot el teixit associatiu i acadèmic balear".

Cal recordar que el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, va assegurar en el passat ple del Parlament que el Govern balear es continuarà comunicant en català amb els governs de Catalunya i el País Valencià. Com a protesta per la sentència, els governs català, valencià i balear es van saludar amb un 'bon dia' per Twitter.

stats