Política 26/11/2020

Vicenç Vidal reclama al Senat una "desamortització militar" per als edificis buits de l'exèrcit

El senador de MÉS per Mallorca proposa aquesta mesura per impulsar l'habitatge públic

Ara Balears
1 min
Antic quarter militar de Son Busquets, a Palma

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha presentat una iniciativa a la Comissió de Drets Socials de la Cambra Alta en la qual reclama que el Ministeri de Defensa de l'Estat cedeixi els edificis que no utilitza a les administracions públiques per impulsar l'habitatge públic. Vidal, que ha qualificat la proposta de "desamortització militar", ha considerat que "és fonamental que els edificis públics de l'exèrcit espanyol passin a un ús civil i d'ampli interès social", molt important "en temps de crisi econòmica".

"És una vergonya que espais militars estiguin en ruïna a molts indrets de les Balears i de la resta de l'Estat i que, en canvi, no es vulguin atendre les necessitats socials ingents que ens venen a sobre", ha manifestat el senador ecosobiranista, que ha posat com a exemple "la residència militar Herois de Filipines, de Sant Antoni de Portmany, que el Ministeri de Defensa no ha volgut cedir com a centre d'acollida d'immigrants".

També ha fet referència a casos com Son Busquets, a Mallorca, o l'antiga base naval de Maó, a Menorca. Vidal ha assenyalat que "una desamortització dels béns militars en desús és una urgència històrica" en l'actual context i que "la gent normal" no entén que "un executiu progressista cedeixi a les pressions de lobbies reaccionaris com l'exèrcit o la monarquia quan es tracta de posar a disposició de la ciutadania béns materials que poden millorar les condicions de vida de les classes mitjanes i treballadors".

stats