Vicenç Vidal reclama al Senat una "desamortització militar" per als edificis buits de l'exèrcit

El senador de MÉS per Mallorca proposa aquesta mesura per impulsar l'habitatge públic

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha presentat una iniciativa a la Comissió de Drets Socials de la Cambra Alta en la qual reclama que el Ministeri de Defensa de l'Estat cedeixi els edificis que no utilitza a les administracions públiques per impulsar l'habitatge públic. Vidal, que ha qualificat la proposta de "desamortització militar", ha considerat que "és fonamental que els edificis públics de l'exèrcit espanyol passin a un ús civil i d'ampli interès social", molt important "en temps de crisi econòmica".

"És una vergonya que espais militars estiguin en ruïna a molts indrets de les Balears i de la resta de l'Estat i que, en canvi, no es vulguin atendre les necessitats socials ingents que ens venen a sobre", ha manifestat el senador ecosobiranista, que ha posat com a exemple "la residència militar Herois de Filipines, de Sant Antoni de Portmany, que el Ministeri de Defensa no ha volgut cedir com a centre d'acollida d'immigrants". 

També ha fet referència a casos com Son Busquets, a Mallorca, o l'antiga base naval de Maó, a Menorca. Vidal ha assenyalat que "una desamortització dels béns militars en desús és una urgència històrica" en l'actual context i que "la gent normal" no entén que "un executiu progressista cedeixi a les pressions de lobbies reaccionaris com l'exèrcit o la monarquia quan es tracta de posar a disposició de la ciutadania béns materials que poden millorar les condicions de vida de les classes mitjanes i treballadors".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF