Política 13/05/2019

Vicenç Vidal acusa Biel Company de confondre aigua potable i depurada

El conseller de Medi Ambient recrimina al candidat popular, que havia dut la mateixa cartera, els acomiadaments que va fer a l'Ibanat

Ara Balears
1 min
Biel Company presenta la campanya del PP pel 26M

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, té un dia combatiu a Twitter. Després de carregar contra el candidat de Vox a les autonòmiques, Jorge Campos, per la promesa de retallar sis milions d'euros de l'Ibanat, aquest dilluns a l'horabaixa ha envestit contra el candidat popular, Biel Company. En concret, l'ha criticat per haver dit que modernitzarien la xarxa de depuradores "per evitar fugues d'aigua i garantir aigua potable a tots els racons de les Illes". "Tot un exconseller de Medi Ambient confon l'aigua depurada amb la potable", l'ha criticat Vidal.

Les depuradores eliminen les substàncies sòlides i algunes de les dissoltes en aigua utilitzada pels humans, per poder-la tornar a abocar al medi sense perjudicar-lo, però no estan pensades per fer que l'aigua ja utilitzada es pugui tornar a fer servir directament per a consum humà. Tot i això, segons una nota de premsa del PP, Company ha dit: "Quan arribem al Govern crearem el Fons d'Infraestructures Hidràuliques amb una inversió de 100 milions d'euros anuals en depuració d'aigües per garantir l'aigua potable a tots els racons de les Illes".

Vidal, a més, ha recriminat a Company que demani més personal per a l'Ibanat "quan va acomiadar 32 persones que ens varen costar a tots i totes un milió d'euros". "De moment no ho estau fent bé, PP Balears", ha rematat, fent referència a l'eslògan de campanya dels populars.

stats