Política 11/07/2019

Vicenç Thomàs obre la X legislatura al Parlament amb una apel·lació a la "llibertat ideològica i d'expressió"

El ple de la Cambra ha començat amb la promesa dels nous diputats

Maria Llull
1 min
El president del Parlament, Vicenç Thomàs, durant el seu discurs.

PalmaEl president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha donat inici a la X legislatura aquest dijous apel·lant a la "llibertat ideològica i d'expressió". Durant el discurs, Thomàs ha assegurat que una de les missions de la Cambra és l'enfortiment d'un model polític regit pel "respecte al diferent".

A més, Thomàs ha destacat que "la cultura del diàleg i la negociació política fa dècades que han arrelat" a les Balears. "Des de quan la pluralitat i la diferència d'opinions s'han convertit en un obstacle?", s'ha demanat el president del Parlament, qui també ha considerat com a motiu de "reflexió" que s'enfoqui "des d'una perspectiva negativa" que "hi hagi vuit grups parlamentaris".

Malgrat que ha reconegut que es viuen moments d'"erosió política" i de "fatiga democràtica", Thomàs espara que el parlamentarisme no sigui cap eina d'"obstrucció i d'enfrontament", sinó un "instrument per construir". El president del Parlament també ha advertit que "el bé comú" no pot quedar "relegat i enfonsat per culpa d'interessos particulars o estratègies mal anomenades polítiques".

Els nous diputats prometen el càrrec

El ple d'aquest dijous s'ha iniciat amb la promesa o jurament de deu nous parlamentaris, els quals han pres possessió del càrrec: Beatriu Gamundí, Juli Dalmau, Pilar Sansó, Ares Fernández, Maria Antònia Truyols, Irene Triay, Joan Mascaró i Jordi Marí, del PSIB; Esperança Sans, de Podem; i Joan Mas, de MÉS per Mallorca.

Aquests diputats substitueixen els parlamentaris que han renunciat a l'escó: Elena Costa, Iago Negueruela, Patricia Gómez, Martí March, Isabel Castro, Antonio Morante, Marc Pons, Ramon Roca, Juan Pedro Yllanes i Fina Santiago.

stats