Política 20/04/2019

Veus Progressistes vol que les cures siguin serveis públics i permisos parentals iguals i intransferibles

La coalició presenta les seves propostes d'economia feminista per posar fi la desigualtat

Ara Balears
2 min
Veus progressistes vol que les cures siguin serveis públics, permisos parentals iguals i intransferibles i la coeducació, obligatòria

PalmaLa candidata de Veus Progressistes al Senat, Rosa Cursach, i la número 2 de la llista de MÉS a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, han presentat aquest dissabte dematí a la Vermuteria Vi-Xet les propostes en matèria de cures i atenció a la dependència.

Cursach ha afirmat que "les dones són majoritàries en l'àmbit de les cures i l'atenció a la dependència i és un dels sectors no regularitzats". Per això, la candidata al Senat de Veus Progressistes ha proposat "dotar de serveis públics en l'àmbit domèstic per tal de garantir la conciliació per part de les dones". Segons ha explicat Cursach, "exigirem una dotació pressupostària decent per tal de garantir que totes les persones tinguin accés a les cures i que els serveis públics siguin adequats per evitar així que tantes dones hagin de sortir del mercat laboral per dedicar-se a tenir cura de persones dependents.

Altres propostes presentades per Veus Progressistes són "introduir la coeducació com a obligatorietat en el sistema educatiu", ha assegurat Cursach, qui també ha anunciat que proposaran "permisos parentals iguals i intransferibles, de manera immediata, de 16 setmanes per als pares i 20 per a les mares, i que gradualment arribin fins a les 24 setmanes".

Finalment, la candidata de Veus Progressistes ha explicat que "exigirem a l'estat espanyol que ratifiqui immediatament el Conveni 189 sobre treballadors domèstics de l'OIT, com ja ho han fet 25 estats". Cursach ha afirmat que "amb aquesta regulació es permetrà l'accés de les treballadores domèstiques al Règim General de la Seguretat Social i que d'aquesta manera puguin accedir a l'atur".

Per altra banda, la candidata de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha explicat que "davant els discursos de la dreta on es qüestionen les agressions sexuals, nosaltres proposam no fer una passa enrere i no només lluitar pels drets que hem aconseguit i tornen a estar en perill, sinó que lluitarem per assolir la plena igualtat entre homes i dones". En aquest sentit, la candidata al Senat, Rosa Cursach, ha explicat que "protegirem les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual com s'ha fet amb les víctimes del terrorisme". D'aquesta manera, les víctimes podran accedir a indemnitzacions per danys i altres ajudes, com per exemple per estudis.

stats