Política 31/03/2019

Veus Progressistes vol que l’Estat assumeixi almenys un 33% de la despesa en dependència

Rosa Cursach, candidata al Senat de la formació, s'ha compromès a reclamar al govern central aquesta mesura, que considera "prioritària"

Ara Balears
2 min
Rosa Cursach i Fina Santiago van assistir ahir a la presentació del Bloc per Felanitx, encapçalat per Joan Xamena

PalmaLa candidata al Senat de Veus Progressistes, Rosa Cursach, s’ha compromès a reclamar al govern central que “pagui, com a mínim, un 33% del total d’inversions en dependència”, com a “mesura prioritària” en aquest àmbit.

Cursach i la número dos de la llista de MÉS per Mallorca al Parlament, Fina Santiago, han donat a conèixer aquest diumenge, a l’Escola de Música de Felanitx, les propostes de Veus Progressistes en salut i dependència, en la presentació de la candidatura del Bloc per Felanitx que encapçala Joan Xamena, segons ha informat MÉS en un comunicat.

L'aspirant a senadora considera que existeix “un mal finançament de la dependència per part de l’Estat”, ja que “mentre el Govern i els consells destinen més de 200 milions d’euros a la dependència, l’Estat només hi dedica 23 milions d’euros, tot i ser una llei estatal”, ha criticat.

La candidata al Parlament i consellera Fina Santiago ha recordat que la “retallada” al finançament per la dependència del govern central es va originar el 2012. “Avui encara no hem recuperat les inversions que es feien en aquell moment”, ha recordat. “Aquesta petició d’increment del finançament és una reclamació de MÉS per Mallorca i així ho vaig fer saber en persona el mes de febrer a la ministra”, ha afegit.

Santiago també ha reclamat que el pla d’equipaments socials ha de ser cofinançat perquè són ja imprescindibles avui “i ho seran encara més en el futur”, ja que es preveu que augmenti la demanda d'infraestructures relacionades amb la dependència.

L'actual consellera de Serveis Socials ha remarcat que “s’ha d’apostar per les infraestructures per a la dependència per poder donar una bona atenció a les persones que la necessiten”. En aquest sentit, ha afegit que “hem de donar facilitats i els centres han de ser pròxims al lloc de residència”.

stats