Política 17/04/2019

Balboa: "L'Estat no pot continuar finançant la LGTBIfòbia"

Balboa ha explicat que el partit demanarà des del Congrés que es retirin les ajudes públiques a totes les entitats que fomentin l'odi i la discriminació cap al col·lectiu

Ara Balears
2 min
Marcos Augusto i Guillem Balboa

PalmaLa coalició Veus Progressistes ha expressat aquest dimecres les seves propostes per combatre la LTGBIfòbia. El candidat al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que Veus Progressistes es compromet a impulsar una llei LGTBI estatal semblant a la balear per establir un mínim de protecció dels drets del col·lectiu a tot l'Estat espanyol i "evitar que es continuï finançant la LGTBIfòbia amb doblers públics".

A més, els partits membres de la candidatura, entre ells MÉS per Mallorca, han explicat que treballaran per ampliar i millorar la norma autonòmica. Durant la roda de premsa que Veus Progressistes ha duit a terme al bar Top de Palma, el candidat ha criticat que "els governs del PP i el PSOE no han considerat prioritari fer una llei estatal contra la LGTBIfòbia tal com demanen les associacions, especialment la Federació Estatal de Gais i Lesbianes".

Així mateix, Balboa ha explicat que Veus Progressistes demanarà des del Congrés que es retirin les ajudes públiques a totes les entitats que fomentin l'odi i la discriminació cap al col·lectiu. "És inadmissible que la Conferència Episcopal, que es finança amb els doblers públics que rep de l'Estat, empari activitats que fomenten l'odi i la discriminació cap a les persones en funció de la seva orientació sexual, com feia un centre de la diòcesi d'Alcalá de Henares, que pretenia "curar" l'homosexualitat.

Així mateix, l'activista pels drets LGTBI i també membre de la candidatura al Congrés Marcos Augusto ha denunciat que "el posicionament unànime de la Conferència Episcopal justificant la realització dels cursos és simplement aberrant i retrògrada". "A les persones LTGBI ja se'ns ha tractat de malaltes en el passat i la malaltia és, en tot cas, l'homofòbia", ha assenyalat Augusto.

stats