Política 21/04/2019

Veus Progressistes acusa Ciutadans de copiar malament mesures del Govern, com la Llei de residus

El candidat al Congrés, Guillem Balboa, sobre la formació taronja: "No creuen en les polítiques ecologistes, només venen fum i màrqueting"

Ara Balears
1 min
Veus Progressistes acusa Ciutadans de copiar malament mesures del govern balear com la llei de residus

PalmaEl candidat al Congrés per Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha acusat Ciutadans de "voler copiar malament" les mesures pioneres impulsades pel Govern de les Illes, per exemple amb una llei de residus estatal que redueixi el consum de plàstics. "La seva propaganda electoral va embolicada amb plàstic: no prediquen amb l'exemple i no creuen en les polítiques ecologistes; només venen fum i màrqueting", ha assegurat.

Aquestes declaracions les ha fetes a Esporles, on Balboa, acompanyat del conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal; de la batlessa del municipi, Maria Ramon, i els directors generals de Residus i Canvi Climàtic, Sebastià Sansó i Ferran Rosa, ha explicat que la coalició aposta per l'aprovació d'una "llei estatal de canvi climàtic i d'un pla d'energia que ens permetin augmentar l'ús de renovables, l'autoconsum i l'eficiència energètica dels edificis".

Vicenç Vidal ha assegurat que impulsar mesures mediambientals en l'àmbit estatal és "urgent" perquè "Espanya fa 3 anys que és el país amb més infraccions ambientals de la Unió Europea". "Cal actuar i exportar a l'Estat les polítiques pioneres de residus, de canvi climàtic i de protecció del medi i de l'entorn", ha dit el conseller de Medi Ambient.

Balboa ha apuntat que caldrà "desenvolupar la normativa en autoconsum per permetre'n la facturació neta i promoure desgravacions fiscals per a la instal·lació massiva de panells arreu de l'Estat". La política fiscal és una de les claus de la coalició a l'hora de combatre el medi ambient, ja que Veus Progressistes també proposa "apostar decididament per reduir, reutilitzar i reciclar els residus i els envasos en circulació" a través d'impostos.

stats