Publicitat
Publicitat

El nunci de Veneçuela, Pietro Parolin, serà el nou secretari d'Estat vaticà

Segons informen els mitjans italians aquest dissabte, Tarcisio Bertone renunciarà al càrrec per raons d'edat després de quedar esquitxat per les filtracions de documents

El papa Francesc nomenarà aquest dissabte l'actual nunci de Veneçuela , l'italià Pietro Parolin , nou secretari d'Estat del Vaticà en substitució de Tarcisio Bertone , segons informa la premsa italiana . Es tracta d'un dels nomenaments més esperats en aquest inici de pontificat , ja que Bertone havia quedat esquitxat per l'escàndol de les filtracions dels documents vaticans , en què se l' acusava de mala gestió . El secretari d'Estat és un càrrec que equival al de primer ministre de la Santa Seu.

La premsa italiana indica que aquest dissabte el papa Francesc acceptarà la renúncia de Bertone per mot ius d'edat , ja que complirà 79 anys al desembre , i nomenarà el substitut .

Pietro Parolin , de 58 anys , és un home forjat en la diplomàcia vaticana i amb experiència en la cúria , ja que de 2002 a 2009 va ser sotssecretari de la Secció per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d'Estat . Va néixer a la localitat de Schiavon , al Vèneto , el 1955 , i va ser ordenat sacerdot el 1980 .

Parolin és llicenciat en Dret Canònic , parla italià , francès , anglès i castellà , ha prestat servei en les nunciatures de Nigèria i Mèxic, i des del 2009 era nunci a Veneçuela . Tot i que el nomenament es farà aquest dissabte , segons els mitjans italians Parolin no prendrà possessió del seu càrrec fins a l'octubre, i encara està per definir quin serà el seu paper , ja que podrien canviar els seus poders a causa de la reforma de la cúria que està fent el papa Francesc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF