Política 16/11/2018

Valls: "Jo represento el canvi. L'alcaldessa no ho pot fer"

L'alcaldable per Barcelona es perfila com el candidat alternatiu "a una aliança entre el populisme de Colau i l'independentisme"

Efe
2 min
El candidat a l'alcaldia de Barcelona i exministre francès, Manuel Valls, en una entrevista amb l'ACN

BarcelonaL'ex primer ministre francès i aspirant a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s'ha reivindicat aquest divendres com el candidat del "canvi" i l'"únic" que pot impedir una "aliança" guanyadora entre els "populistes" de l'alcaldessa Ada Colau i els independentistes a la capital catalana. "Jo represento el canvi. L'alcaldessa no pot representar-lo", i Ernest Maragall "encara menys", ha subratllat.

En una entrevista amb Efe, Valls ha definit la Barcelona actual com una "ciutat ferida i degradada", a causa, segons ell, de la "mala gestió" de l'alcaldessa i líder dels comuns, Ada Colau, i a les conseqüències "negatives" del procés independentista, que ha perjudicat l'estabilitat en el terreny econòmic.

Davant el repte de contrarestar els efectes negatius que, segons la seva opinió, han tingut sobre la ciutat la gestió del govern municipal que capitaneja Colau i el procés sobiranista, Valls s'ha ofert com l'"únic" que pot "impedir que una aliança entre el populisme i l'independentisme guanyi en aquesta ciutat". "Aquesta és l'alternativa: el que represento jo o l'aliança, oportunista o no, entre el populisme d'Ada Colau i l'independentisme. Aquest és el debat d'aquestes eleccions", ha recalcat.

Valls ha assenyalat que Barcelona necessita un "lideratge potent" per afrontar els "grans reptes" que té plantejats com a ciutat, i en aquest context ha interpel·lat el PP, després que el seu nou líder s'hagi desmarcat aquesta setmana de formar part de la plataforma que impulsa l'ex primer ministre francès. Aquest dijous, el president del PP, Alejandro Fernández, va anunciar que el seu partit presentarà "candidatura pròpia" perquè té "un projecte polític propi per a Barcelona".

Tot i així, Valls ha insistit en la seva crida unitària: "Jo respecto els partits, el PP és lliure de sumar o no, i fins a l'últim moment la porta estarà oberta. Entenc que el PPC vulgui protegir la seva marca, però la pregunta és: l'important és la marca Barcelona o la marca partit?"

En aquest sentit, ha avisat les forces constitucionalistes que per ara han declinat formar part de la seva candidatura, el PSC i el PPC, que aquestes eleccions municipals, "més que mai", no són una "cosa de partits", sinó d'una ciutat que "es juga el futur i el destí".

Per això, ha apel·lat a la "generositat" dels partits per poder sumar, alhoa que ha reivindicat l'"interès general" dels barcelonins. I en aquest escenari ha tornat a exalçar el suport de Ciutadans a la seva candidatura, de la qual formarà part el partit taronja. L'alcaldable ha garantit que "fins a l'últim moment" farà "tot el possible" per sumar socialistes i populars a la seva llista electoral, en la qual també preveu comptar amb representants de la societat civil.

En aquesta candidatura àmplia i transversal en què treballa el candidat no hi haurà quotes de partit, sinó un "equip de govern per a la ciutat". Valls ha recalcat que presentarà, de cara a les municipals del maig del 2019, un projecte de "bona gestió" per a Barcelona, amb la intenció de traslladar "il·lusió i optimisme" als barcelonins: "Jo vull provocar orgull", ha proclamat.

stats