Política 20/06/2019

Valls advoca per un pacte PSOE-Cs: "Això seria responsabilitat política"

L'exministre francès lamenta que Albert Rivera no hagi posat un "cordó sanitari" a Vox

Ara
2 min
Valls: "Em quedo i exerciré de regidor"/ ACN

BarcelonaL'ex primer ministre francès Manuel Valls ha tornat a carregar avui contra Cs en una entrevista a la Cadena SER i ha considerat necessari una entesa entre la formació taronja i el PSOE per investir Pedro Sánchez i aïllar l'extrema dreta: "Això seria responsabilitat política". Valls acusa la formació d’Albert Rivera d’haver deixat d’ocupar una posició centrada, liberal i europeista. "Cs s'equivoca pensant que podrà manejar Vox", ha avisat, i ha considerat que la millor opció era implantar un cordó sanitari contra l’extrema dreta, tal com ell defensar, tot i que Rivera li va dir que no hi estava d’acord i va acabar posant un cordó sanitari al PSOE. Valls ha dit que no es penedeix d’haver estat a la plaça Colón en la manifestació del passat mes de febrer amb Vox perquè, diu, "la bandera espanyola és de tots i no només de l’extrema dreta", però ha afegit que la foto que s’hi van fer sí que "va ser un error" perquè es va apuntar la possibilitat d’una aliança. "Sempre és possible en política que s’imposi la responsabilitat", ha considerat sobre un possible canvi de rumb de Cs i, específicament, de Rivera.

Valls diu que no ha tingut una discussió política potent amb ell des de la manifestació de la plaça Colón. "És estrany, sí", ha reconegut. I ha considerat "trist" el que ha fet Cs, que diu que era "una esperança a Catalunya". "El gran fracàs de la política espanyola és no aconseguir una aliança per fer les reformes necessàries", ha considerat.

Valls ha reiterat que ell no va venir aquí per trobar-se amb algú que vol liderar les dretes o 'sorpassar' el PP. L’exministre francès ha dit que pactar amb Vox de manera directa o indirecta és un "gran perill", que suposa "acabar amb la democràcia": "El gran perill és entre la democràcia imperfecta i una forma de governar autoritària com la que veiem a Hongria". "Tots els partits constitucionalistes tenen una responsabilitat i no podem deixar el futur del país en mans de Vox o del nacionalisme català", ha avisat.

Segons Valls, el que hauria de fer Pedro Sánchez si vol que Cs o el PP s'abstinguin per facilitar-li la investidura és parlar amb ells i fer propostes. Valls ha reiterat que es quedarà quatre anys com a regidor. "Vaig tenir un mal resultat, però hem impedit que Ernest Maragall (ERC) sigui alcalde", ha remarcat. El líder de Barcelona pel Canvi ha considerat que avui no hi ha la possibilitat d’impulsar un nou partit català.

stats