Política 19/04/2018

Vox demanarà que Montoro testifiqui al Suprem si l'informe d'Hisenda sobre l'1-O no és convincent

El partit d'extrema dreta, que fa d'acusació popular, promet accions penals si el ministre ha mentit

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El líder de VOX i advocat en la causa al Suprem, Javier Ortega Smith, en declaracions als mitjans de comunicacions a les portes del tribunal. EFE

MadridL'acusació popular en la causa per rebel·lió al Suprem, el partit d'extrema dreta Vox, ha anunciat aquest dijous que demanarà que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, comparegui com a testimoni si l'informe d'Hisenda que presenta sobre l'1-O no és convincent. A més, si es demostra que "ha mentit" i "ha ocultat informació", tenen intenció de respondre amb accions penals per "deixadesa de funcions i falsedat".

Així ho ha explicat l'advocat i líder de Vox, Javier Ortega Smith, en declaracions des del Suprem. "És intolerable el cop de mà als colpistes", ha assenyalat després de retreure que fins a quatre cops el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va requerir informació al ministeri d'Hisenda sobre la possible malversació i que sempre es van negar a contestar.

De fet, Vox ja va avançar ahir que tenia intenció de demanar la dimissió de Montoro si s'acreditava que va haver-hi malversació. El partit d'extrema dreta creu que l'informe de la Guàrdia Civil que ha transcendit aquest dijous, després que Llarena aixequés el secret de sumari, ha de comportar immediatament la destitució del ministre. "Sol·licitem que el govern d'Espanya cessi Montoro", ha assenyalat Javier Ortega.

Per tot això, l'acusació popular confia que la fiscalia també demani que Montoro comparegui de testimoni davant Llarena. Ha recordat, a més, que fins a quatre vegades també van demanar un informe a Hisenda des del jutjat d'instrucció número 13, on també estan personats en la causa. No ha mencionat, però, que el ministeri ja va respondre a Barcelona. Finalment, ha puntualitzat que l'advocacia de l'Estat, que està també personada en la causa perquè creu que hi ha hagut malversació de fons públics, està quedant desacreditada amb les declaracions del ministre.

stats