Política 13/12/2013

Unió avala per unanimitat l'acord per la consulta i assegura que "mai ha posat cap inconvenient" en la negociació

Duran creu que un cop fixada la data i la pregunta s'obre un "nou procés" a Espanya i obre la porta a unes plebiscitàries si l'Estat impedeix el referèndum

Oriol March
1 min

BarcelonaEl comitè de govern d'Unió s'ha reunit aquest divendres de forma extraordinària per avalar per unanimitat l'acord a què van arribar ahir CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP per celebrar una consulta sobiranista el 9 de novembre del 2014. L'encarregat d'explicar-ho ha estat el president de la direcció del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, flanquejat per Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, tots tres membres de la cúpula democristiana i tots tres representants d'Unió al govern de la Generalitat.

"Unió mai ha posat cap impediment durant la negociació, ni tan sols ha fet pública cap proposta de pregunta, com sí que han fet altres", ha assegurat Duran, que ha considerat que la consulta "serà legal o no serà". En aquest sentit, ha obert la porta a celebrar eleccions plebiscitàries si l'Estat prohibeix el referèndum. Un referèndum en el qual CiU mirarà de consensuar una posició, segons han pactat el líder d'Unió i el president de la Generalitat, Artur Mas.

"Ara s'obre un nou procés a Espanya, que no pot continuar dient que no a tot", ha assenyalat Duran, que ha tornat a convidar el PSC a sumar-se a l'acord de la consulta.

stats