Política 20/05/2019

Unides Podem vol prohibir el lloguer turístic també a edificis entre mitgeres i unifamiliars de Palma

La formació morada es proposa també recuperar la policia de barri

Ara Balears
2 min
Unides Podem ha exposat les seves propostes en matèria de turisme a Palma

PalmaUnides Podem es comprometen a mantenir la prohibició del lloguer turístic a tot Palma i a recuperar la policia de barri. Així ho ha afirmat aquest dilluns horabaixa el cap de llista de la formació a Cort, Albert Jarabo, en un acte a Son Espanyolet al qual també han assistit Sonia Vivas i Clàudia Costa, número 2 i 4, respectivament.

Jarabo, Vivas i Costa han presentat les mesures del programa de Palma per "un sector turístic de qualitat i amb futur". En aquest sentit, han assegurat que, si governen, mantindran la prohibició del lloguer vacacional a Ciutat, també en edificis entre mitgeres i unifamiliars, "on s'hauria d'aplicar una moratòria que impedís que hi hagués noves llicències per a lloguer vacacional".

La formació morada també es proposa recuperar la policia de barri, "que va eliminar el candidat del PP, Mateu Isern". Aquesta policia tindria la funció de "dissuadir de comportaments incívics, i rebre queixes i notificacions directament per part dels ciutadans amb obligada resposta posterior de l’Ajuntament".

Jarabo, Costa i Vivas han parlat d'aquesta problemàtica amb els veïns del barri de Son Espanyolet, on han presentat les mesures, just davant d’un dels habitatges denunciats pel veïnat per lloguer turístic il·legal, Alzina Living Villa Son Mas, al carrer Alzina.

Jarabo ha expressat que "durant aquests darrers quatre anys al Parlament hem qüestionat la política turística perquè era massa permissiva amb temes com el lloguer vacacional; la llei que tenim li manca vigilància perquè habitatges sense llicència donen un servei que no està permès". "Continuarem fomentant l'accés a l'habitatge i que el turisme que ve vagi als hotels, que és al lloc on ha d'anar, i que els veïns tinguin una vida tranquil·la als seus barris", ha afegit.

Per part seva, Sonia Vivas ha anunciat que recuperaran la policia de barri, que el PP va eliminar. "El nostre és un model de policia proper i que estigui en contacte amb els veïns. Els policies de barri són els que estan en contacte constant amb el veïnat i poden atendre aquesta demanda de molèsties dels turistes que venen de vacances", ha expressat Vivas.

stats