Política 17/04/2019

Unides Podem vol que les matrícules de la universitat siguin gratuïtes

Per fer-ho possible, la candidata Jover proposa "que els bancs retornin els 60.000 milions que ens deuen"

Maria Fuster
1 min
Unides Podem vol que les matricules d'Universitat siguin gratuïtes

PalmaAntònia Jover, candidata al Congrés de Podem, ha assegurat aquest dimecres a la UIB que el "seu partit treballarà per aconseguir la gratuïtat total de les matrícules universitàries". Jover assegura que "els joves han de tenir tots les mateixes oportunitats i moltes famílies no poden pagar les matrícules dels seus fills".

Unides Podem considera que l'economia de les famílies no hauria de ser un factor determinant a l'hora de rebre una educació de qualitat. En aquest sentit, Antònia Jover ha destacat que, "per poder pagar això, és necessari un impost a la banca, i que els bancs retornin els 60.000 euros que encara ens deuen". A més, ha afegit que promouran "un impost als grans patrimonis de més d'un milió d'euros. La gent normal no té un milió d'euros. L'únic que farem serà fer complir la Constitució: qui més té, més paga".

Alhora, Podem promet augmentar la quantia de les beques i assegurar el seu cobrament a principi del curs acadèmic. Així ho assenyalat la número dos de la llista, Lucía Muñoz. "No totes les carreres es poden estudiar a totes les universitats. Jo mateixa vaig haver d'anar a Madrid per estudiar Ciències Polítiques i per això són necessàries les beques. Nosaltres augmentarem les beques i assegurarem que es concedeixin al principi del curs acadèmic", ha dit.

stats