Política 20/05/2019

Unides Podem aposta per una educació gratuïta en totes les etapes

Per a Juan Pedro Yllanes "la gratuïtat de l'educació és essencial des de 0-3 anys fins a l'etapa universitària"

Ara Balears
2 min
Juan Pedro Yllanes, Aurora Ribot i Gloria Santiago després de la reunió amb el rector de la UIB

PalmaUnides Podem impulsarà l'educació gratuïta en totes les etapes educatives, des de la primerenca etapa de 0-3 anys fins a l'etapa universitària. Per a la formació morada, és essencial que l'educació sigui totalment gratuïta per poder garantir "la igualtat d'oportunitats de tothom i seguir amb la línia de no deixar ningú enrere".

Juan Pedro Yllanes, candidat al Govern balear, ha explicat després de la seva reunió amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet; els vicerectors de Professorat, Maria Antònia Fornés, Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés i Projecció Cultural i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí, i la gerent, Antònia Fullana, que la intenció d'Unides Podem és "apostar per l'educació pública. Ens preocupam per l'educació 0-3 anys, que volem que sigui gratuïta; per l'educació Primària i Secundària, en què volem que els llibres de text siguin gratuïts i posar fi als barracons, però també ens importa l'educació universitària, en la qual s'ha d'apostar per la qualitat".

El candidat a la la presidència ha assegurat que a Unides Podem l'aposta clara és que. independentment dels doblers de cada família, tothom tingui les mateixes oportunitats per formar-se, perquè és el primer pas per tenir treballadors qualificats i diversificar el nostre model, "i la UIB és un element vertebrador de l'educació i cal fomentar-hi la col·laboració".

Així mateix, Yllanes ha exposat les diferents demandes que s'han fet des del rectorat de la UIB i amb les quals Unides Podem es mostra totalment d'acord, com ara la creació d'una biblioteca de referència o la possibilitat d'una segona residència per a estudiants, "que seria molt important sobretot tenint en compte el greu problema d'habitatge d'aquesta comunitat".

Pel que fa a la feina feta, Aurora Ribot ha recordat que "aquesta legislatura ja hem apostat per una educació per a les persones grans amb col·laboració amb la Universitat Oberta de Majors, i continuarem en aquesta línia".

stats