Política 12/04/2019

Podem presenta un pla integral per a les víctimes de violència masclista

Les propostes inclouen una prestació de 900 euros mensuals, la garantia d'una habitació immediata i un pla de feina per a les dones majors de 45 anys

Maria Fuster
1 min
El candidats d'Unides Podem presenten les seves propostes per lluitar contra les violències masclistes

PalmaPodem ha presentat aquest divendres un pla integral de compensació, reparació i recuperació de l'autonomia de les dones que pateixen violència masclista. Les propostes del pla inclouen una prestació de 900 euros "durant sis mesos", la qual "es pot allargar fins a un any", ha aclarit la candidata al Congrés de Podem, Antònia Jover. El pla també preveu la garantia d'accés a una habitació de manera immediata per a les dones maltractades i els infants al seu càrrec, així com un pla de feina específic per a dones de més de 45 anys.

El cap de llista de Podem al Senat, Pep Malagrava, ha assenyalat que s'està incomplint l'article 15 de la Constitució, que diu que "tothom té dret a la vida i a la integritat física i moral". Malagrava ha reivindicat el dret a la llibertat sexual i que les dones la visquin com vulguin. "Volem passar del no és no al sí és sí", ha dit.

Des de Podem, també es proposa implementar un pla estatal de lluita contra les violències masclistes, amb un pressupost anual de 600 milions. A més, els seus candidats han assenyalat la necessitat d'ampliar el concepte de violència masclista més enllà de les parelles o exparelles.

stats