Política 08/05/2019

Unides Podem es queixa davant la Junta Electoral pel cara a cara d'IB3

Consideren que s'està potenciant el bipartidisme

Ara Balears
1 min
Guillem Balboa (Veus Progressistes), Joan Mesquida (C's), Antònia Jover (Podem), Pere Joan Pons (PSIB) i Marga Prohens (PP) durant el debat.

PalmaUnides Podem ha mostrat aquest dimecres total desacord en l'oportunitat que ha oferit la televisió pública de les Illes Balears (IB3) en facilitar un debat cara a cara entre els dos partits del bipartidisme, PP i PSOE, deixant de banda la participació de la resta de formacions polítiques. Consideren que s'està donant un avantatge significatiu a dos partits concrets en un escenari polític clarament multipartidista.

El candidat al Govern d'Unides Podem, Juan Pedro Yllanes, davant aquesta situació, ha manifestat que "això és un retrocés a uns temps en què el debat polític es produïa entre dos partits hegemònics, situació afortunadament superada fa molt de temps per la societat balear i que diu molt poc del tarannà democràtic dels que dirigeixen la televisió pública de les Illes Balears i dels líders dels partits polítics implicats que es presten a aquesta manipulació democràticament sospitosa i qüestionable".

Unides Podem defensa també els debats als mitjans de comunicació i dona suport que es duguin a terme a les televisions públiques. Segons ha assegurat en un comunicat, "la formació sempre ha participat i continuarà participant en tots els debats que es facin als mitjans de comunicació que incloguin totes les forces polítiques que tenen representació parlamentària".

Així mateix, ha informat que Unides Podem, juntament amb les formacions d'El Pi i Ciutadans, n'ha presentat una queixa davant la Junta Electoral.

stats