Política 17/05/2019

Unides Podem promet que evitarà que "els hotelers dictin les lleis relatives al turisme"

Segons Yllanes "a Magaluf es venen i es lloguen els drets de la ciutadania i de les persones treballadores per mantenir el turisme de gatera"

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte a Magaluf

PalmaEl candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, el número tres a les llistes del Parlament, Alejandro López, i la candidata a la batlia de Calvià, Marga Plomer, han denunciat aquest divendres a Magaluf que es "venen i es lloguen" els drets de la ciutadania i de les persones treballadores per mantenir el turisme de gatera. Yllanes ha explicat que "volem governar perquè volem canviar el model turístic i perquè d'una vegada per totes no siguin els hotelers els que dictin les lleis relatives al turisme, que és la primera activitat econòmica a les Balears. Per això volem que els beneficis que genera reverteixin especialment als treballadors".

A més, ha puntualitzat que "volem ser la punta de llança del turisme a Espanya com ho hem estat amb el conveni d'hosteleria, que ha suposat un increment del 17% en 5 anys per als sous dels treballadors".

Per a Unides Podem, el model turístic que s'hauria de fomentar és el que recomana l'Organització Mundial del Turisme. En paraules de Yllanes: "un turisme sostenible, responsable, accessible i inclusiu. Que els que vivim tot l'any a les Balears no ens veiem expulsats dels llocs turístics perquè es saturen. Apostam per allargar la temporada i que vingui un turisme més familiar, esportiu, de naturalesa".

Per la seva banda, López ha assegurat que "Unidas Podemos és l'única garantia que es reguli el tot inclòs". A més, per la formació és imprescindible que el turisme vagi en sintonia amb la cura del medi ambient: "sobretot,apostam per renovar l'ecotaxa i que això reverteixi en el territori".

Plomer ha assegurat que "des de Podemos Calvià lluitarem amb els nostres companys del Parlament per canviar el model turístic de la nostra illa i sobretot de Calvià". A nivell municipal, la formació aposta per "regular el tot inclòs [...] i revertir tota la ganància del turisme en els nostres treballadors i treballadores", en paraules de la candidata a la batlia.

stats