Política 14/06/2019

Twitter suspèn 130 comptes falsos relacionats amb l'independentisme

La plataforma considera que intentaven influir en la "conversa pública" en el període de l'1-O

Europa Press
2 min
Imatge de la manifestació al centre de Barcelona amb motiu de la Diada d’aquest any.

BarcelonaTwitter ha eliminat 130 perfils de la seva plataforma relacionats amb el moviment independentista a Catalunya i amb ERC que ha identificat com a comptes falsos perquè considera que "intentaven influir en la conversa pública".

Aquesta xarxa social va actualitzar aquest dijous la seva base de dades de transparència de comptes associats amb "operacions d'informació impulsades per estats" que vulneren les seves polítiques i que han estat eliminats.

En el cas d'Espanya, Twitter ha suspès 130 comptes falsos "directament associats" amb el moviment independentista, i específicament amb ERC, que distribuïen contingut sobre el referèndum de l'1-O.

Els 130 comptes eliminats componien una xarxa de comptes falsos que "semblen haver-se creat amb la intenció d'influir en la conversa pública de maneres políticament avantatjoses i de manera no orgànica", segons Twitter.

La plataforma ha explicat que aquesta decisió, presa per la seva unitat d'integritat, es deu a la seva "responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública".

També ha al·ludit a les seves polítiques de contingut, entre les quals hi ha la manipulació de la plataforma i l''spam', l'activitat coordinada, els comptes falsos, l'activitat atribuïda a altres comptes i l'evasió del bloqueig.

Comptes eliminats a l'Iran, Rússia i Veneçuela

Així mateix, la xarxa social ha compartit dades també sobre l'eliminació de tres grups de comptes de l'Iran, fins a un total de 4.779 perfils, amb notícies internacionals manipulades de manera favorable al règim iranià, altres sobre Israel i un tercer grup per fer-se passar per altres persones per influir en la conversa.

Entre la resta de comptes eliminats n'hi ha 33 procedents de Veneçuela relacionats amb casos de manipulació enfocats cap a l'exterior, així com quatre comptes de Rússia relacionats amb la Internet Research Agency (IRA), l'agència de ciberespionatge russa.

stats