Política 27/10/2020

Treballadors de l'aeroport de Menorca denuncien que Aena vol rescindir tres contractes

Denuncien incompliments laborals i falta d'informació

Ivan Martin
2 min
Els treballadors s'han concentrat davant de les oficines d'Aena per a escenificar el seu desacord.

MaóEls treballadors de l’aeroport de Menorca acusen Aena de “no tenir sensibilitat” envers la plantilla. Un dels motius que esgrimeixen és la intenció de l’ens públic de rescindir el contracte de tres fixos discontinus, a més de desatendre les peticions laborals d’uns empleats cansats de la manca d’interès que desperten les seves situacions a una infraestructura estratègica com l’aeroport.

Així ho ha expressat aquest dimarts el responsable de Comissions Obreres Grup Aena (CCOO), Ramon Carreras, durant el transcurs de la mobilització que s'ha fet a la instal·lació, en la qual també han participat afiliats dels sindicats UGT i el CSPA. L’acte ha consistit en la lectura d’un manifest i el retorn simbòlic de tasses i calendaris de taula d’Aena, en els quals es pot llegir “les persones compten”. Carreras lamenta que “continuàvem sense tenir una plantilla marc a l’estiu, no es cobreixen les places necessàries, pretenen rescindir el contracte de tres treballadors fixos discontinus i no deixen prejubilar la gent, cosa que evita la incorporació de personal jove”.

A més, Carreras denuncia que Aena ha convocat la formació presencial per a bombers a Galícia coincidint amb el nou decret d’estat d’alarma, un fet que qualifica de “despropòsit” i que sorprèn el líder sindicalista: “El van suspendre durant la pandèmia, el reactiven quan milloren les xifres de contagis i ara que tornam a l’estat d’alarma organitzen el curs, sense pensar en les restriccions de mobilitat i el risc que comporta reunir gent de diverses comunitats autònomes”.

D’altra banda, CCOO no s’oblida de l’estat de la torre de control i del projecte d’implantació de sistema de control remot que, en principi, hauria de ser una realitat l’abril del 2021: “L’estructura té uns nivells d’amiant preocupants que amenacen la torre i la salut dels treballadors. És impossible que compleixin els terminis d’obres, no tenim informació i les persones que han de rebre la formació desconeixen en quin punt està tot”.

stats