Política 16/07/2020

Treballadors de l'aeroport de Menorca demanen la reincorporació dels fixos discontinus

Se n'han concentrat una quarantena davant l'edifici d'Aena

Ivan Martin
1 min
Els concentrats han respectat la distància de seguretat i han dut la mascareta en tot moment.

MaóUna quarantena de treballadors de l'aeroport de Menorca s'han concentrat aquest dijous per reivindicar la reincorporació dels fixos discontinus a l'operativitat de la infraestructura. Així ho ha explicat el portaveu de Comissions Obreres Grup Aena, Ramon Carreras: "Estam decebuts perquè encara no tenim resposta per part de la direcció d'Aena a les demandes traslladades, bàsicament la contractació dels fixos discontinus i els fixos discontinus interins, tot i ser conscients que el trànsit aeri ha davallat els últims mesos a causa del covid-19".

Carreras ha lamentat les mancances de personal i adverteix que el trànsit privat està creixent de manera molt significativa: "La plantilla de tècnics d'operacions, que hauria de ser de 15, actualment és de nou, i es deixa sense cobrir una plaça d'una persona que té una baixa i s'ha desvinculat de l'empresa". D'altra banda, ha qualificat de "problemàtica" la situació de la terminal, on, en aquests moments, l'empresa solament té sis membres de suport d'atenció a passatgers, quan haurien de ser deu.

A més, assenyalen que amb la reactivació del trànsit, les passarel·les comencen a emprar-se de nou i els encarregats de senyalitzar no disposen del suport dels auxiliars d'usuaris, perquè s'ha reduït gairebé el 50% de la plantilla i no s'hi han incorporat els dos fixos discontinus d'aquesta categoria. Per últim, insisteixen a responsabilitzar l'aeroport de Menorca de continuar a la categoria 7, fet que impedeix que els avions de grans dimensions, generalment els operats per companyies internacionals, aterrin a l'illa. El motiu és senzill, l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) d'Aena ha deixat sense els bombers necessaris per complir la normativa i accedir a la categoria següent.

stats