Política 20/10/2017

Trapero, en la segona declaració a l'Audiència Nacional: "L'atestat de la Guàrdia Civil és en gran part fals i parcial"

El diari 'Abc' ha tingut accés a la segona declaració del major dels Mossos a l'Audiència Nacional

Ot Serra
1 min
Trapero, aquest matí a l'Audiència Nacional

MadridEl major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va assegurar davant la jutge de l'Audiència Nacional que instrueix la causa per presumpte delicte de sedició en la qual està investigat, Carmen Lamela, que el segon atestat de la Guàrdia Civil aportat al procediment és "en gran part parcial i fals". "Recullen la situació d'un minut als col·legis electorals", va denunciar Trapero, durant la declaració de més d'una hora i mitja de dilluns passat a la qual ha tingut accés el diari 'Abc'.

Al llarg de l'interrogatori, Trapero es va queixar que l'institut armat fes un "judici" sobre l'actuació dels Mossos durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre, subratllant que la policia catalana va "incomplir" les directrius del TSJC. "Són vídeos molt parcials", va reiterar el major dels Mossos, que va defensar que els Mossos van fer "tot el possible" per complir les ordres judicials. Al llarg de la jornada, els agents del cos autonòmic van tancar el doble de col·legis electorals que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional juntes.

Segons l'ABC, Trapero també va afirmar davant la magistrada que la jutge del TSJC Mercedes Armas va expressar als cossos policials que havien d'actuar durant l'1-O que complissin les instruccions amb "paciència, contenció i garantint en tot moment la pau social". "Així ho vam fer", es va defensar Trapero. Una circumstància que finalment no es va donar, a causa de la repressió violenta que van fer servir la policia i la Guàrdia Civil contra els electors a les portes dels col·legis.

stats