Política 06/12/2013

Tramuntana, boira i ambient una mica més fred al migdia

En general avui també farà sol, la boira podria instal·lar-se bona part de la primera quinzena de desembre a Ponent

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa inversió tèrmica s'ha tornat a fer present aquest matí, tot i que el vent del nord que s'ha activat durant les darreres hores fa que no es noti de forma tan clara com els dies anteriors. Aquest matí, per exemple, s'ha baixat fins als -8 graus a Das, -5 a Tremp, -5 a Sort, -6 al Pont de Suert, però també per sobre de la cota 2.000 hi ha temperatures sota zero: al Pirineu (Boanigua -3, Certascan -1, Espot -1). Altres temperatures sota zero d'aquest matí són: Ripoll -5, Fornells de la Selva -4, Mollerussa -4, Olot -3, Lleida -2.

Una de les novetats del temps d'avui serà aquest vent de nord que es notarà sobretot a l'Empordà, a Menorca i a la Catalunya del Nord, amb cops que poden superar els 50 km/h a la tarda. Meteocat té actiu un avís de situació de perill per la possibilitat que les onades superin els 2,5 metres a la Costa Brava, i AEMET té activa també l'alerta groga a Menorca pel mateix motiu. Aquest vent farà que les temperatures al migdia no siguin tan altes, dels 18 o 19 graus d'ahir es podria passar avui a 15 com a molt.

La boira comença a ser més tancada avui a Ponent, i es convertirà en la gran protagonista del temps en aquesta regió durant els pròxims 7 dies com a mínim. Després d'un novembre en el qual per primer cop en 70 anys no hi va haver ni un sol dia de boira a Lleida, la primera part de desembre sembla que el sol serà car de veure. Avui i demà probablement a les tardes la boira encara s'aixecarà a la majoria de comarques interiors, però amb el pas dels dies podria quedar-se tota la jornada.

A la resta, escasses novetats a la vista. Cap de setmana de sol i inici de la setmana que ve també sense núvols. Dissabte i diumenge al migdia les temperatures seran un parell de graus més que baixes que els últims dies.

A www.ara.cat/meteo robareu la previsió per al vostre municipi.

stats