Política 14/10/2019

Torrent i els expresidents Rigol, Benach i De Gispert: "Aquesta condemna allunya i trenca ponts de diàleg"

Afirmen que la repressió "ha vingut per quedar-se" però criden a no renunciar mai al dret a decidir

Marc Toro
1 min
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i tres dels expresidents de la cambra, durant l'acte d'aquest dijous.

Barcelona[Segueix aquí en directe les reaccions a la sentència]

El president del Parlament, Roger Torrent, juntament amb els expresidents de la cambra Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, han fet aquesta tarda una declaració institucional conjunta en la qual han advertit que la condemna dels presos polítics "allunya i trenca ponts de diàleg". "La sentència provocarà en la societat catalana una ruptura emocional amb l'Estat molt superior a la que va generar la sentència de l'Estatut", ha dit, argumentant que "empresonar gent innocent i de pau ens afecta a tots".

Deixant clar que som "en un dels moments més foscos des de la restauració del Parlament, amb la fi del franquisme", s'han mostrat convençuts que "la repressió ha vingut per quedar-se". "Venen temps difícils", han constatat, fent una crida, però, a no caure en el "desànim" ni defallir. "No renunciarem mai a decidir democràticament el nostre futur, perquè hi tenim tot el dret", han dit, argumentant que volen fer possible un país "on posar urnes no sigui delicte".

Al llarg de la declaració han fet moltes referències a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, lamentant que estigui condemnada a 11 anys i mig de presó per "permetre que el Parlament parli d'allò que interessa a la ciutadania". Torrent i els expresidents del Parlament també han dit que la sentència, "injusta", "limita l'exercici de drets fonamentals a l'estat espanyol" i que, per tant, "interpel·la tots els demòcrates, els que som independentistes i els que no ho són", han conclòs.

stats