Política 17/10/2019

Torra crida a la calma i a la serenitat, però atribueix a "infiltrats" i "provocadors" els aldarulls

El president condemna la violència i recorda que l'independentisme és pacífic

N.orriols
1 min

BarcelonaDesprés de tres dies d'aldarulls a Catalunya i que aquest dimecres s'hagin accentuat a Barcelona, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut en una declaració institucional extraordinària. El cap de l'executiu ha fet una crida a la "calma" i a la "serenitat", asseverant que no es poden permetre incidents. "No hi ha cap justificació per cremar cotxes ni fer cap acte vandàlic. La protesta sempre ha de ser pacífica", ha dit. Ara bé, ha atribuït els aldarulls a "infiltrats" i "provocadors": "No podem permetre que grups d'infiltrats malmetin la imatge de milions de catalans que sempre han sortit al carrer de forma pacífica".

D'aquesta manera, el cap de l'executiu ha condemnat la violència i ha afirmat que els aldarulls s'han "d'aturar". "No podem acceptar que pocs que no ens representen", ha afegit, situant les marxes pacífiques d'ANC i Òmnium com a exemple de protesta cívica.

Finalment, a poques hores de comparèixer al Parlament, Torra ha dit que l'1 d'octubre van aconseguir "derrotar l'Estat sense destrossar res": "L'independentisme construeix, no destrossa". En aquest sentit també s'han pronunciat hores abans l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Waterloo.

stats