Política 12/06/2019

Torra fa una crida a la "unitat estratègica" i qualifica el judici d'"immens despropòsit"

"El meu compromís és que Catalunya esdevingui un estat independent", ha defensat

Germán Aranda
2 min
Torra fa una crida a "la unitat estratègica" del sobiranisme i assegura que el judici ha sigut "un immens despropòsit"

MadridEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat en la seva declaració institucional a la Fundació Blanquerna de Madrid, posterior a l'última sessió del judici al Procés, que és l'hora de la "unitat estratègica" del sobiranisme, dels "defensors de les llibertats i drets civils i polítics de tots els ciutadans, inclòs el dret d'autodeterminació".

Encara "colpit", ha dit, pels torns de paraula dels presos polítics a l'última sessió del judici, Torra ha insistit que el seu "compromís" és "treballar perquè Catalunya esdevingui un estat independent". Ha qualificat el judici al Procés d'"immens despropòsit públic, amb declaracions de testimonis que són part i que han declarat com a part acusatòria": "Hem assistit a un tracte desigual de les parts de l'acusació i de la defensa i a la vulneració del dret de defensa en condicions dignes per als acusats".

"Va ser l'acte de desobediència més important que s'ha fet a Europa", ha defensat Torra sobre l'1-O. I ha defensat que el "mandat" dels dos milions de catalans, la "creació d'un estat independent per a Catalunya en forma de República", es "va ratificar" a les eleccions del 21 de desembre.

Per al president, "ara és l'hora de recuperar el fil de la història" i ha recordat els "senadors i diputats europeus que han alçat la veu contra el judici farsa", així com els premis Nobel de la pau, intel·lectuals i organitzacions de drets humans. En anglès, ha recordat l'informe del grup de treball de l'ONU que criticava les presons preventives. I, en castellà, ha demanat "als demòcrates d'Espanya que escoltin aquestes veus de dignitat".

"Soc conscient que, durant aquest temps, alguns ciutadans han pogut dubtar de la nostra determinació", ha reconegut Torra, abans de parafrasejar Cuixart per tancar el seu discurs: "També estic convençut que ho tornarem a fer".

stats