Política 05/11/2018

Torra i els consellers acompanyaran Buch fins a la porta del TSJC abans de declarar per l'1-O

El titular d'Interior està citat per la carta que va enviar als alcaldes des de l'ACM

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una fotografia d'arxiu

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, i tots els consellers han anunciat que acompanyaran aquest dimarts, a les 9.30 hores, el conseller d’Interior, Miquel Buch, fins a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El Govern en ple, doncs, farà una passejada des de la confluència del passeig Lluís Companys i el passeig de Pujades fins a les escales del tribunal, on Buch ha sigut citat a declarar com a investigat per la causa judicial de l’1 d’octubre. El jutge vol que expliqui el motiu pel qual va enviar una carta als alcaldes quan era president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per instar-los a confirmar la cessió de locals municipals pel referèndum.

També hi declararà Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La reunió del consell executiu prevista per aquest dimarts a les 10 h s'avançarà per no coincidir amb la declaració de Buch.

El TSJC va començar a investigar Buch i Lloveras arran de la querella de la Fiscalia, però va cenyir la causa al delicte de desobediència i va descartar els de malversació i prevaricació, que també els atribuïa el ministeri públic. Quan el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va assumir la causa de l'1-O, el tribunal català li va enviar la investigació contra Buch i Lloveras perquè pensava que estava vinculada amb la causa del Procés. Però Llarena, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, va desestimar incloure'ls en el cas que ha acabat amb el processament dels líders independentistes, i va tornar la causa al TSJC, que ara ha decidit tirar-la endavant.

stats