Política 23/08/2019

Torra respon a l'advertència de l'executiu espanyol i es referma en la "confrontació"

El govern de l'Estat ha amenaçat amb recórrer davant el TC el pla d'Acció Exterior

Ara
1 min
Torra respon a l'advertència de l'executiu espanyol i es referma en la "confrontació"

Barcelona"No hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica i la defensa dels nostres drets socials i polítics". Amb aquesta determinació ha respost el president de la Generalitat, Quim Torra, a l'amenaça que el govern espanyol ha llançat aquest divendres de recórrer el pla d'Acció Exterior davant el Tribunal Constitucional.

En una piulada a través del seu compte de Twitter, Torra ha retret que davant "l'ofec financer" que ahir va denunciar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i que, ha assegurat, portaran "als tribunals", l'executiu de l'Estat ha respost fent-los "saber que vol acabar amb l'acció exterior catalana". Per aquest motiu, doncs, el president ha refermat l'estratègia que aquest mateix dilluns va proposar en relació al govern espanyol, la confrontació.

Com cada divendres, la ministra portaveu en funcions de l'executiu espanyol, Isabel Celaá ha comparegut en roda de premsa i ha anunciat la decisió sorgida del consell de ministres de presentar un requeriment d'incompetència al Govern pel pla d'Acció Exterior i de relacions amb la UE previst per al període 2019-2022 i que la Generalitat va aprovar el 25 de juny passat.

"La Generalitat està assumint funcions que no són de la seva competència", ha apuntat Celaá. Una afirmació que el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha rebatut a través del seu perfil de Twitter assegurant que "l'acció exterior de Catalunya no només és legal i legítima, sinó que és necessària". En aquesta línia, el titular d'Exterior ha asseverat que faran "front a l'enèsima arbitrarietat del govern espanyol".

stats