Torra urgeix Rajoy a desbloquejar el Govern "immediatament i sense més dilacions"

Reitera el seu oferiment de "diàleg sincer"

El president Quim Torra ha urgit aquest divendres per carta al president del govern, Mariano Rajoy, a desbloquejar "immediatament i sense més dilacions" el nomenament dels consellers del nou Govern, per "restablir la normalitat institucional" a Catalunya, i li ha ofert obrir un "diàleg sincer". En la carta Torra li trasllada els arguments jurídics continguts en el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que considera que el govern espanyol ha de permetre la publicació al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC) del decret de nomenament dels consellers.

Remet el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora en què s’assegura que la publicació del nomenament dels consellers no està sotmès a “cap control” ni “autorització” de les mesures aprovades amb l’aplicació de l’article 155. Afegeix que la publicació al DOGC és un acte “degut” i que els òrgans que ho impedeixen se situen al marge de l’ordenament jurídic i, per tant, se sotmeten a “control judicial”.

Per tots aquests motius Torra demana a Rajoy que “autoritzi immediatament i sense dilacions” la publicació del decret de nomenament al DOGC i es pugui procedir a la presa de possessió dels consellers (també dels presos i exiliats).

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF