Política 18/02/2019

El president de Flandes, després de reunir-se amb Torra: "Les qüestions polítiques s'han d'abordar políticament"

El cap del Govern i l'expresident Carles Puigdemont faran la conferència en un hotel de Brussel·les després del veto del Parlament Europeu

Ara
2 min
El president de Flandes, Geert Bourgeois, i el president Quim Torra aquest dilluns davant de la seu del govern flamenc, a Brussel·les

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat aquest dilluns una ronda de trobades a Brussel·les que inclouen el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, i el president del Parlament de Flandes, Jan Peumans. A les 18.00 h oferirà finalment la conferència 'Catalunya i el judici al referèndum: un repte per a la UE' conjuntament amb l'expresident Carles Puigdemont, després del veto al Parlament Europeu.

Després de la primera de les reunions, Torra i Bourgeois han publicat un comunicat conjunt en què han informat que han debatut sobre el conflicte català, i Bourgeois ha lamentat que el "diàleg polític" torni a ser "fora de la taula". "Les qüestions polítiques han de ser abordades amb solucions polítiques", ha declarat el president. Al seu torn, el cap de l'executiu català ha agraït a Bourgeois el "suport durador de Flandes en aquests moments difícils per a Catalunya".

La Crida engega amb l’objectiu de “forçar” un referèndum

La conferència amb Puigdemont, a les 18.00 h

Torra es reunirà amb Puigdemont a les 17.00 h, i posteriorment, a les 18.00 h, oferiran la conferència conjunta a l'Hotel Steigenberger. Ho ha anunciat Torra a través d'un tuit en què critica que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, no hagi "rectificat la seva decisió antidemocràtica". També assegura que es "reserva el dret a impugnar-ho".

D'altra banda, el Parlament Europeu assegura que encara no té constància de la carta que divendres Torra i Puigdemont van enviar a Tajani, que al·legava motius de "seguretat" per justificar la prohibició de la conferència organitzada a la mateixa institució. Un portaveu de l'Eurocambra ha assegurat que per ara no havien rebut la missiva i no s'ha compromès que si l'acaben rebent sigui resposta pel president Tajani. En la carta, els presidents catalans argumentaven que durant l'últim any tant l’un com l’altre han visitat multitud de Parlaments i països, sempre amb "absoluta normalitat". "Els suposats problemes de seguretat no haurien de ser utilitzats per silenciar idees legítimes", lamentaven en el text, i també advertien Tajani que el seu deure és "preservar la llibertat d’expressió".

stats