Política 27/05/2019

Torra torna a penjar a Palau la pancarta que reclama la llibertat dels "presos polítics i exiliats" amb el llaç groc

El president la va retirar després que la Junta Electoral l'hi exigís, i va rebre una querella per desobediència

Acn
1 min
Torra retorna al Palau la pancarta que reclama la llibertat dels "presos polítics i exiliats" amb el llaç groc

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, no ha esperat ni un sol dia. Un cop passat el cicle electoral, aquest dilluns ha tornat a col·locar a la façana del Palau de la Generalitat la pancarta que reclama la "llibertat dels presos polítics i exiliats", en català i en anglès, amb un llaç groc al costat. Torra la va retirar després que la Junta Electoral li exigís treure-la de la façana perquè consideraca que en campanya electoral no podia estar penjada del balcó de la plaça Sant Jaume.

El president s'hi va resistir, cosa que va comportar acabar rebent una querella per desobediència a l'ordre de retirada. Aquest dilluns al matí, acabat el període electoral, la pancarta ha tornat a lluir al mateix balcó.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, va presentar una querella contra Torra davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver desobeït "deliberadament i conscientment" els acords de la JEC que l'obligaven a despenjar-la. El TSJC va obrir la via penal contra Torra, que va declarar davant aquest tribunal el 15 de maig.

stats