Política 19/08/2018

Torra exigirà al ministeri de l'Interior que actuï davant dels atacs a l'independentisme per part d'agents estatals

Demana deixar els Mossos "al marge de qualsevol qüestió partidista"

Ara
2 min
El candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, va preparar un discurs amb fins a 14 cites, sobretot de persones vinculades al món de la cultura.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat avui que exigirà "responsabilitats" al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per les "accions intolerables" i els "comportaments inacceptables" que, segons el seu parer, han tingut membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra independentistes.

En una visita al barri de Gràcia al costat dels diputats Josep Costa i Eduard Pujol, Torra ha assenyalat que al seu govern li preocupa "moltíssim" que "hi hagi hagut policies que hagin agredit ciutadans, com per exemple el fotògraf Jordi Borràs, o que hagin insultat i escopit diputats catalans".

També ha ressaltat que ahir els Mossos van identificar un membre de la Guàrdia Civil com un dels integrants d'un grup que havia planificat retirar llaços grocs i altres símbols independentistes de diversos municipis de les Terres de l'Ebre.

"Són tres actes que ens han alertat i davant la no resposta de la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre les mesures que prendria per tallar aquestes accions intolerables, ens veiem obligats a demanar al ministre de l'Interior què pensa fer ell davant comportaments inacceptables", ha afirmat Torra.

El president català ha insistit: "No podem permetre que s'insulti, ataqui, agredeixi ni a diputats catalans ni a ciutadans i, per tant, li demanarem explicacions".

D'altra banda, ha demanat que es deixi els Mossos "al marge de qualsevol qüestió partidista" perquè es tracta d'un cos encarregat de "cuidar de la seguretat de tots, i quan resulta que una nit qualsevol un grup d'encaputxats amb armes blanques, amb navalles, i amb plans estan als nostres carrers, lògicament, els Mossos han d'actuar per a la seguretat de tots".

A més, el president de la Generalitat ha tornat a asseverar, fent seves les paraules de Jordi Cuixart, que en el procés judicial que se celebrarà pròximament contra els presos independentistes no s'han de "defensar de res": "Nosaltres anirem a acusar l'Estat de la causa que ha instruït contra l'independentisme".

Torra entén que aquesta causa "és una farsa" i ha destacat: "No acceptem aquesta instrucció, l'autoritat dels tribunals espanyols per jutjar als polítics catalans que senzillament van donar la veu al poble". "Això per a nosaltres és intolerable, és una línia vermella que no permetrem mai", ha precisat.

stats