Política 10/10/2019

Torra denuncia a la fiscalia la secretària d'Espanya Global pel document que va elaborar sobre el Procés

El president l'acusa de delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia

Acn
1 min
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha interposat aquest dijous una denúncia davant la fiscalia contra la secretària d'estat d'Espanya Global, Irene Lozano, pel document que va crear i distribuir aquest organisme intentant desmuntar l'argumentari del govern respecte el procés català. Segons el president, Lozano i els que van col·laborar en la creació del document podrien haver incorregut en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia, i assegura que la secretària d'estat hauria vulnerat la independència del poder judicial, la presumpció d'innocència dels presos independentistes i el dret a tutela judicial efectiva.

La denúncia centra els fets en el document 'La realidad sobre el proceso independentista', publicat al mes d'agost per Espanya Global i distribuït per ambaixades i cos diplomàtic estranger per donar la visió de l'Estat sobre el conflicte català. Segons l'escrit de Torra, Lozano hauria "atemptat directament contra la presumpció d'innocència de les persones investigades o encausades" pel Procés, contra "el dret a tutela judicial efectiva i contra el "dret a la independència i imparcialitat dels òrgans que integren el poder judicial".

En l'acusació s'assenyalen parts del document d'Espanya Global que caurien en aquestes faltes i, a més, es considera que es podria estar incorrent en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia. Finalment, Torra demana a la fiscalia que, a partir de la seva denúncia, "acordi la pràctica de diligències que consideri procedents per aclarir adequadament els fets i les responsabilitats que se'n puguin derivar".

stats