Política 22/11/2018

Torra nomena Bosch conseller d'Exteriors i demà es farà el traspàs de cartera amb Maragall

El fins ara portaveu d'ERC a Barcelona s'acomiadarà en el plenari de la ciutat

Aleix Moldes
2 min
El líder municipal d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, a l’Ajuntament, en una imatge del març.

BarcelonaEl president del Govern, Quim Torra, ha signat aquest dijous el tercer decret de nomenament de consellers en els poc més de sis mesos que fa que està al capdavant de la Generalitat. Alfred Bosch ha estat nomenat conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i relleva Ernest Maragall en el càrrec, un cop sigui cessat aquesta mateixa tarda. La presa de possessió del nou càrrec tindrà lloc divendres a les 9 del matí i el traspàs de cartera es farà després, segons expliquen fonts de l'executiu a l'ARA.

La reunió de dimarts va ser l'última reunió al consell executiu de Maragall, que a partir d'ara se centrarà a preparar l'assalt d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, precisament rellevant Bosch. Formalment és Torra qui confia en Bosch per al càrrec, però en un govern de coalició són els partits els encarregats d'escollir els consellers de les àrees que controlen. En el cas de Bosch ha sigut Esquerra qui ha optat per ell, després que el partit l'instés a abandonar la cursa municipal el setembre passat. Va ser el president d'ERC en persona, Oriol Junqueras, qui li va demanar, primer, que renunciés a encapçalar la candidatura dels republicans a la capital i, després, que acceptés les responsabilitats al Govern.

Bosch s'acomiadarà aquest mateix divendres de la seva tasca a l'Ajuntament –ja no podrà participar en el ple perquè legalment ser conseller és incompatible amb seguir de regidor–. La seva idea és visitar de manera imminent la presó de Lledoners per trobar-se amb Raül Romeva, el conseller d'Exteriors cessat el 27 d'octubre de l'any passat pel govern espanyol.

Per la seva banda, Maragall ha participat aquest dimecres i dijous en el seu últim ple del Parlament i dimarts es va acomiadar del consell executiu aprovant l'obertura de sis delegacions a l'exterior més. Aquest serà un dels temes principals que Bosch es trobarà ara sobre la taula. Ja s'han reobert totes les oficines tancades en aplicació de l'article 155, i el seu objectiu és seguir desplegant el pla ideat per Romeva adaptat a la nova realitat.

stats