Política 18/06/2013

Tècnics d'Hisenda: "És inaudit que 13 notaris es confonguin amb un DNI"

El portaveu del sindicat de Tècnics d'Hisenda creu que l'error de l'Agència Tributària en l'informe sobre les propietats de la infanta Cristina és "molt estrany"

Europa Press
1 min
La infanta Cristina és exvocal de l'Instituto Nóos i copropietària de l'empresa Aizoon, que hauria servit per desviar fons.

MadridEl portaveu del sindicat de Tècnics d'Hisenda (Gestha), José María Mollinedo, ha assegurat que sempre es poden cometre errors, però 13 i que passin sota la supervisió de notaris i registradors diferents és una cosa "molt estranya" i "inaudita". Mollinedo feia referència a l'informe que l'Agència Tributària ha remès al jutge Castro i en què s'atribueix a la infanta Cristina la venda de 13 immobles per 1,4 milions d'euros.

"D'errors sempre se'n poden cometre, però 13 vegades és molt fort, i que 13 notaris diferents es confonguin amb un DNI i, a més, amb el mateix DNI, és molt estrany", ha assegurat Mollinedo, que destaca que tots els errors són "del mateix estil, amb vendes d'immobles".

Una cosa "inaudita"

Mollinedo considera que "el més cridaner és que si aquestes dades figuraven en la informació fiscal del 2005 i 2006 de la infanta, l'Agència no li enviés les dades fiscals dels exercicis corresponents" i "li reclamés les quantitats tributàries que deuria haver pagat per a aquestes vendes". Aleshores, "la infanta Cristina podria haver aclarit la situació i deixar clar que aquestes finques no eren seves".

El portaveu dels Tècnics d'Hisenda creu que "el procediment normal és que l'Agència li hagués requerit per l'increment patrimonial sense declarar" i creu que ha de donar una explicació sobre perquè "no ho va fer així".

"És un error, que sembla que l'ha comès el notari, el registrador, el cadastre d'Hisenda i al final, ha de ser un procediment com aquest el que ho destapi", ha apuntat Mollinedo. "Encara hi ha molts interrogants per aclarir, per tal de saber qui està cometent l'error", i conclou que "mentre aquesta informació no estigui aclarida, tot està en terreny de la conjectura".

stats