Enbreu
Política 28/06/2013

El TSJIB investiga si Núria Riera negocià el Decret de mobilitat

Ha admès a tràmit el recurs interposat per UGT en el qual s'afirma que l'Executiu hauria d'haver debatut de manera formal amb els treballadors

Jaume Perelló
1 min

PalmaLa consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, té 5 dies per acreditar davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que va negociar amb els principals representants dels treballadors el contingut del Decret llei de mobilitat que aprovà el Govern fa dos divendres. La Sala Contenciosa Administrativa ha admès a tràmit el recurs interposat per UGT en el qual s'afirma que l'Executiu hauria d'haver debatut de manera formal amb els treballadors el contingut d'un decret que modifica aspectes que afecten directament els empleats públics. La consellera Núria Riera va dir després de l'aprovació del Decret llei que s'havia produït la negociació, però els representants d'UGT, encapçalats pel portaveu en matèria de Funció Pública, Jordi Crehuet, afirmaren categòricament que "menteix".

Demanaran la dimissió de Núria Riera

Els sindicalistes desafiaren Riera que demostri quan hi hagué aquesta negociació i que, si no és capaç d'acreditar-la davant la Sala Contenciosa, "haurà de dimitir" perquè una portaveu del Govern "no pot dir mentides". Els representants d'UGT asseguren que el decret llei és un "furt" al Parlament i que el de mobilitat "s'ha fet per atorgar punts als funcionaris desplaçats, de manera discrecional, atorgant 0,025 punts per mes treballat a totes les persones que el director general o el conseller de torn vulguin", digué Crehuet. En opinió d'UGT, és un instrument que neix sense acord, per fomentar la desigualtat en la funció pública.

stats