Política 21/05/2019

El TC admet a tràmit el recurs d'empara del PSC pel veto del Parlament a Miquel Iceta com a senador autonòmic

El ple considera que "afecta una faceta d'un dret fonamental" i que podria tenir "conseqüències"

Ara
1 min
El TC admet a tràmit el recurs del PSC contra la mesa del Parlament pel veto a Miquel Iceta

BarcelonaEl ple del Tribunal Constitucional ha decidit aquest dimarts per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'empara que el grup parlamentari dels socialistes va interposar contra la mesa del Parlament. El PSC va recórrer el veto de la cambra catalana sobre la designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic, al·legant que el "sectarisme" s'havia imposat al "sentit comú" i que la decisió "vulnerava els drets fonamentals" de milers de catalans.

Així, el TC ha considerat que el recurs d'Iceta té "especial transcendència constitucional" i que "afecta una faceta d'un dret fonamental". De fet, el ple ha apuntat que el cas podria "tenir conseqüències polítiques generals".

En aquest sentit, el tribunal insta el Parlament a remetre l'acord a què va arribar la mesa del Parlament el 16 de maig en un termini "no superior als deu dies". A banda d'això, la sala del TC "no aprecia urgència excepcional" en relació a la demanda de suspensió de l'acord, tot i que emplaça a obrir una peça separada de la qüestió i dona al ministeri fiscal i al sol·licitant un marge de tres dies per presentar al·legacions.

stats