Política 28/02/2018

Susana Mora reivindica el projecte de zonificació i creu que no és restrictiu per a Menorca

La presidenta del Consell Insular considera que la nova normativa permetrà posar al mercat del lloguer turístic 10.000 habitatges més que els prevists per la legislació anterior

Ara Balears
2 min
L'equip de govern del Consell defèn la zonificació per regular el lloguer turístic a l'illa.

MaóLa presidenta del Consell Insular de Menorca ha tornat a defensar el projecte de zonificació del lloguer turístic que s'aprovarà en el ple de la institució pròximament. Tot i les crítiques rebudes, Susana Mora ha deixat clar a Onda Cero Menorca la importància del moment per establir unes bases que regulin l'activitat. En aquest sentit, Mora explica que "la zonificació arriba amb la pràctica del lloguer turístic molt interioritzada perquè s'ha fet de tota la vida a Menorca. Però aquest lloguer ha provocat una distorsió en el dia a dia a causa de l'augment de la demanda i les noves plataformes per internet. Els principals perjudicats són els ciutadans, que han vist que les condicions d'accés a un habitatge han empitjorat".

Susana Mora és conscient que el projecte que han presentat no satisfà tothom, però té clar que "la legislació anterior era més restrictiva". La idea del Consell de Menorca és senzilla, segons la mateixa presidenta: "Els habitatges construïts als centres dels municipis es van crear per acollir residents i les urbanitzacions per a l'ús turístic. Admetem la importància del turisme i els rellevants ingressos que deixen a la societat insular però amb regulació. Fins ara s'ha limitat el lloguer per tipus d'habitatge, i ara aquest es produirà en funció de la zona".

Pel que fa a les crítiques, Mora emfatitza la necessitat de "crear un marc legal propici per evitar que Menorca es converteixi en altres territoris que tenim a prop, com Eivissa en el cas de Balears o el del litoral mediterrani a Catalunya o València. No és cert que el projecte sigui restrictiu. De fet, segons els nombres que valoram sortiran al mercat 32.000 habitatges, 10.000 més que els prevists per la legislació anterior". A més, la presidenta del Consell defensa que "els lloguers continuaran vigents a través de la Llei d'arrendaments urbans. Cal dir que els beneficis econòmics d'un lloguer d'estiu són similars si els comparàssim amb els nombres d'un lloguer permanent. No podem fer amb el nostre habitatge el que vulguem. De la mateixa manera que no es poden posar perruqueries o clíniques dentals a tots els habitatges, amb aquest cas succeeix el mateix".

stats