Política 28/05/2019

Susana Mora vol que entri Unides Podem a l'executiu de Menorca tot i que no és necessari

Qualifica de "legítim" que MÉS per Menorca demani compartir la presidència

Iván Martín
2 min
Més per Menorca i PSOE negociaran en els pròxims dies el nou organigrama de la institució.

MaóLa presidenta en funcions del Consell de Menorca, Susana Mora, ha assegurat aquest dimarts en declaracions a l’ARA Balears que la intenció del PSOE és reeditar el pacte de govern assolit l’any 2015 amb MÉS per Menorca i Unides Podem. Mora és conscient que no necessita el suport de la formació morada, però diu que “volem sumar esforços i incloure la consellera d’Unides Podem (Cristina Gómez) perquè creim que no té cap sentit deixar un partit d’esquerres fora de l’executiu, així com una persona que ha duit a terme importants projectes en l’última legislatura que necessiten continuïtat”.

Mora ha reconegut que, de moment, “només s’han produït contactes entre nosaltres per temes relacionats amb la gestió del Consell i per felicitar-nos pels resultats de diumenge”, però considera que la ciutadania ha decidit construir un futur amb les forces progressistes i “ara cal interpretar-ho i sumar”. Amb aquestes negociacions, a diferència de l’any 2015, confia arribar a un punt d’acord “sobre l’estructura organitzativa de la institució”, com més aviat millor. De fet, Susana Mora ha apuntat una data aproximada, “abans de les festes de Sant Joan”. Cal recordar que el marge per constituir la corporació expira el 10 de juliol.

Una de les qüestions que estan damunt la taula és si el PSOE s'encarregarà de la presidència del Consell durant els quatre anys o en cedirà algun a MÉS per Menorca, tal com aquesta formació ha suggerit. En aquest sentit, Mora ha comentat que “és legítim que MÉS demani el que vulgui, ha obtingut un gran resultat i estam contents perquè aquests tres consellers ens permeten configurar un nou govern. De tota manera, el PSOE també posarà, legítimament, altres temes damunt la taula de negociació”. El que ha deixat clar la líder socialista és que “la foto ha de ser la del tripartit. Ara ens coneixem més que fa quatre anys i s’han creat uns lligams que haurien de facilitar les coses”.

Finalment, Mora s’ha mostrat confiada amb vista al futur. Considera que el fet que el PSOE legisli el Govern balear i el govern espanyol “beneficiarà la coordinació per a l’execució de projectes per a l’illa”, es felicita per “evitar l’entrada de Vox a la institució” i assegura que “els socialistes governam per a tots, fins i tot per als consistoris del Partit Popular”. Mora ha posat com a exemple l’adquisició dels quarters de l’Esplanada del Castell per un import de 2,4 milions d’euros. En relació amb l’afectació de qüestions com la reforma de la carretera general o l’apagada elèctrica a les urnes, la dirigent del PSOE s’ha mostrat rotunda: “Els ciutadans han valorat la gestió que hem fet, sabem que no estan satisfets perquè no es mereixen una carretera així, ni tampoc més de dos dies sense subministrament elèctric, però hem demanat disculpes i ho han valorat”.

stats