Política 29/04/2020

Susana Mora creu que Menorca podria iniciar el desconfinament com Formentera

Valora positivament el pla de Sánchez i demana responsabilitat a la població

Ivan Martin
1 min
La presidenta de Menorca s'ha mostrat durant l'estat d'alarma reivindicativa.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha valorat positivament el pla de desconfinament anunciat pel govern espanyol, però reconeix que "m'hauria agradat iniciar el pròxim 4 de maig la primera fase del pla de desescalada, com succeeix a Formentera". D'aquesta manera, Mora fa pública l'opinió de molts menorquins, que consideren que l'illa està preparada per començar el desconfinament. De fet, les dades sanitàries donen la raó a la presidenta, perquè només hi ha nou casos actius de coronavirus a Menorca.

En línies generals, Mora s'ha mostrat satisfeta per les pautes anunciades pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "La planificació obre la possibilitat de dur a terme una desescalada asimètrica, per fases i territoris. Tot apunta que les illes acceleraran el procés, com ho farà Formentera en l'àmbit de la Comunitat", ha assenyalat. A més, Susana Mora recorda que "d'aquí a tan sols una setmana més els menorquins veurem com es reactiva el nostre territori socialment i econòmicament".

D'altra banda, el Consell impulsa una enquesta per conèixer les necessitats que la crisi sanitària ha generat entre els joves. La iniciativa va dirigida a joves d'entre 14 i 30 anys, i pretén fer una radiografia de la situació del col·lectiu en l'àmbit social, sanitari i econòmic. Una vegada s'obtinguin les respostes, el Departament de Joventut i els ajuntaments presentaran un pla d'acció amb mesures específiques. El termini per poder participar en l'enquesta finalitzarà el pròxim 15 de maig.

stats